Συχνές Ερωτήσεις

/Συχνές Ερωτήσεις

Η ακμή εμφανίζεται με διάφορες μορφές. Ανάλογα με τις βλάβες που παρατηρούνται δίνουμε και την αντίστοιχη θεραπεία. Η κληρονομικότητα, τα δερμοκαλλυντικά και η χρήση τους, οι ορμονικές διαταραχές, καθώς και το περιβάλλον, είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξή της. Οι τρόποι αντιμετώπισης, ανάλογα τη μορφή της ακμής, συμπεριλαμβάνουν τοπική θεραπεία με κρέμες και από το στόμα αντιβιώσεις και ρετινοειδή. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την ανταπόκριση του ασθενούς στην αγωγή.

Κλείστε Ραντεβού

Η ανδρογενετική αλωπεκία χαρακτηρίζεται από σταδιακή συρρίκνωση των τριχοθυλακίων σε συγκεκριμένες περιοχές του τριχωτού, όπως στους κροτάφους και στη κορυφή του κεφαλιού. Το stress, η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές και η αναιμία είναι μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στην έξαρση της νόσου. Η χρήση φαρμακευτικών τοπικών σκευασμάτων καθώς και από το στόμα, μπορούν να προλάβουν την εξέλιξή της. Νεότερες μέθοδοι που ενισχύουν το αποτέλεσμα είναι η ταυτόχρονη ενέσιμη θεραπεία μεσοθεραπείας (ετερόλογη ή αυτόλογη) ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Κλείστε Ραντεβού

Τα οξυτενή κονδυλώματα (HPV) είναι ένα σεξουαλικώς κυρίως μεταδοτικό νόσημα, αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 150 είναι οι τύποι που έχουν ταυτοποιηθεί. Κάποιοι από αυτούς έχουν ενοχοποιηθεί για καρκίνο της μήτρας στις γυναίκες. Ο έλεγχος (TestPap) έχει μειώσει εξαιρετικά τα μεγάλα ποσοστά της νόσου και η δημιουργία εμβολίων έχει συμβάλλει ακόμα περισσότερο. Η όψη κουνουπιδιού είναι χαρακτηριστική και η ξαφνική εμφάνιση βλαβών (σαν μικρές ελιές) στα γεννητικά όργανα είναι αυτό που οδηγεί τον ασθενή στο δερματολόγο. Οι θεραπείες που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι η κρυοθεραπεία, το laser CO2, η διαθερμοπηξία, καθώς και τοπική θεραπεία σε μορφή κρέμας που «κοιμίζει» τον ιό. Η εξέλιξη εξαρτάται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, τη συμμόρφωση του στη θεραπεία, τον προληπτικό έλεγχο του/της συντρόφου, κ.ά.

Κλείστε Ραντεβού

Η μέθοδος αποτρίχωσης με alexandrite είναι παγκοσμίως επιβεβαιωμένη ως η μοναδική μόνιμη και χωρίς παρενέργειες θεραπεία κατά της τριχοφυΐας. Τα αποτελέσματα ποικίλουν ανάλογα με το φωτότυπο, το χρώμα της τρίχας, το ορμονικό υπόβαθρο και την ηλικία του ασθενούς. Σκοπός είναι να φτάσουμε στη φάση συντήρησης κατά την οποία θα επαναλαμβάνουμε τη συνεδρία εάν και εφόσον υπάρχει τρίχα που ενοχλεί τον ασθενή, πράγμα που συνήθως συμβαίνει μετά από 3-4 μήνες ή και καθόλου.

Κλείστε Ραντεβού

Οι σπίλοι (ελιές) είναι βλάβες του δέρματος που παρουσιάζονται στη γέννηση (συγγενείς) ή μεγαλώνοντας (επίκτητοι). Γενετικοί και κληρονομικοί παράγοντες καθώς και η έκθεση στον ήλιο επηρεάζουν την εμφάνιση τους. Κάποιοι από αυτούς ίσως να εξαλλαχθούν με κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος. Ο σκοπός της χαρτογράφησης είναι η πρόληψη και η αποφυγή αυτής της εξέλιξης. Η ασυμμετρία, το μέγεθος, το χρώμα, η διάμετρος, η επιφάνεια καθώς και κάποια συμπτώματα, όπως ο κνησμός ή η αιμορραγία, πρέπει να ελέγχονται από το δερματολόγο. Η χαρτογράφηση πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, εκτός εάν ο  γιατρός κρίνει για κάποιο λόγο να γίνει πιο σύντομα.

Κλείστε Ραντεβού

Με τη κάρτα – δώρο του ιατρείου μας, μπορείτε να επιλέξετε όσες και όποιες υπηρεσίες θα ταίριαζαν και θα άρεσαν στο άτομο που θέλετε να τιμήσετε.