Laser

Το Laser Alexandrite αποτελεί το πιο εξελιγμένο σύστημα laser για αποτρίχωση. Συνιστάται σε όλους τους τύπους δέρματος, σε χοντρές και λεπτές τρίχες και είναι αποτελεσματικό σε τρίχες που υπάρχουν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Το laser υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης μεθόδου αποτρίχωσης και ενδείκνυται για γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών. Η μέθοδος αυτή αποτελεί πλέον μέρος της πρόληψης των σεξουαλικών αφροδίσιων νοσημάτων (π.χ οξυτενή κονδυλώματα).

Πλεονεκτήματα:

 • Μικρότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο laser ή άλλη μέθοδο αποτρίχωσης
 • Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα
 • Χρειάζεται μικρό αριθμό εφαρμογών

Γιατί χρειάζονται περισσότερες από μία εφαρμογές;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει τρία στάδια. Οριστική καταστροφή έχουμε μόνο σε όσες τρίχες βρίσκονται στο πρώτο (αναγενές) στάδιο της ανάπτυξής τους. Ο αριθμός των εφαρμογών και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

 • H περιοχή εφαρμογής
 • Το πάχος και το χρώμα της τρίχας
 • Το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας
 • Το χρώμα του δέρματος

Οι πολύ λεπτές και ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκούρες και χοντρές. Γενικά σε περιοχές με χοντρές και σκούρες τρίχες από τη δεύτερη κιόλας εφαρμογή η μείωση της τριχοφυΐας φτάνει ακόμα και το 50%. Ακολουθούν συμπληρωματικές συνεδρίες για πλήρη και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ορμονικοί λόγοι ή χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή κάποιες φορές μπορεί να επιβάλλουν περισσότερες επαναλήψεις.

Τι πρέπει να κάνω μετά την εφαρμογή;

 • Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί μία ήπια τοπική ερυθρότητα, ίσως και οίδημα, που διαρκούν συνήθως μερικές ώρες έως και μία ημέρα και αντιμετωπίζονται με ειδική αγωγή την οποία χορηγεί η ιατρός από την πρώτη συνεδρία.
 • Τις επόμενες ημέρες αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
Κλείστε Ραντεβού

Μετά από 40 έτη χρήσης του Fractional Laser CO2 το μηχάνημα δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως «lifting χωρίς νυστέρι». Οι ακτίνες του χωρίζονται σε δεκάδες λεπτές δέσμες που κάνουν επιλεκτική σάρωση της επιφάνειας του δέρματος. Δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ξυπνά τους ινοβλάστες, τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό και σφριγηλό. Όταν συνδυάζεται με ενέσιμη μεσοθεραπεία, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!! Οι περιοχές που εφαρμόζεται κυρίως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Ενδείξεις:

 • Ανάπλαση προσώπου (θαμπό δέρμα, διατεταμένοι πόροι κ.ά.)
 • Λεπτές ρυτίδες
 • Φωτογήρανση
 • Σύσφιξη προσώπου
 • Κηλίδες, πανάδες, μελαγχρωματικές βλάβες
 • Ουλές ακμής

Πριν τη θεραπεία τοποθετείται αναισθητική κρέμα μισή έως μια ώρα κι η διάρκεια της διαδικασίας είναι 15 λεπτά. Είναι σχετικά ανώδυνη κι ο ασθενής αισθάνεται τσιμπηματάκια. Μετά τη θεραπεία υπάρχει αίσθημα καύσου για λίγες ώρες. Το δέρμα είναι ερεθισμένο και με λίγο οίδημα την επόμενη ημέρα. Ο ερεθισμός αυτός μοιάζει αρκετά με ηλιακό έγκαυμα και διαρκεί περίπου 1 έως 3 ημέρες.

Η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη τις επόμενες ημέρες και μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Αυτό μπορεί εύκολα ν’ αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη ενυδάτωση και make up, επιστρέφοντας γρήγορα στην εργασία του. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τη κατάσταση του δέρματος. Συνήθως η επανάληψη της επόμενης συνεδρίας γίνεται στον ένα με ενάμιση μήνα. Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, αλλά η μέγιστη βελτίωση συνήθως παρατηρείται μετά από 2-3 μήνες. Το δέρμα φαίνεται λείο, φωτεινό και σφριγηλό. Στη περίπτωση των ουλών και των ραγάδων, ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Το ιατρείο μας διαθέτει το τελευταίας γενεάς και πιο αποτελεσματικό CO2 fractional laser. Η θεραπεία εκτελείται αποκλειστικά από την ιατρό.

Κλείστε Ραντεβού

Το παλμικό laser Q-switched έχει ως στόχο τη μελανίνη του δέρματος και προκαλεί επιλεκτική βλάβη στα μελαγχρωματικά κύτταρα που θέλουμε να αφαιρέσουμε. Η επιλεκτική δράση των laser οφείλεται στο γεγονός ότι ακολουθούν τους κανόνες της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, ώστε η ενέργεια τους να συσσωρεύεται αποκλειστικά και μόνο εντός των κυττάρων  που περιέχουν  τη χρωστική, χωρίς να διαχέεται ή να επηρεάζει τους γύρω ιστούς. Αναλόγως με το βάθος της βλάβης συστήνεται η επόμενη συνεδρία. Βασικοί παράμετροι για την απομάκρυνση των tattoo είναι εάν είναι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, η σύσταση και το χρώμα τους (μόνο  ή πολυχρωματικό), η εντόπιση και ο χρόνος που έχει παρέλθει από τη δημιουργία τους.

Κλείστε Ραντεβού

Οι ευρυαγγείες δημιουργούνται από ορμονικές διαταραχές, κληρονομικότητα, φωτογήρανση, ροδόχρου νόσο, μακροχρόνια τοπική χρήση κορτιζόνης, μηχανικούς παράγοντες και τραυματισμούς. Το pulsed dye laser σβήνει τις ευρυαγγείες, ενώ παράλληλα προστατεύει απόλυτα τον περιβάλλοντα ιστό και το δέρμα. Επιτρέπει τη θεραπεία περιοχών μεγάλης έκτασης με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση, δίνει γρήγορα και μακράς διάρκειας αποτελέσματα, γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κι έχει πολύ καλή ανταπόκριση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία αντιμετωπίζονται δύσκολα ή καθόλου με άλλες μεθόδους.

Κλείστε Ραντεβού

Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης, το plasma. Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο, προκειμένου να αυξάνεται επιλεκτικά η θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη ζώνη, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς, χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες στοιβάδες, χωρίς παρενέργειες και δίνοντας σταθερό και μόνιμο αποτέλεσμα. Εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες, χωρίς ουλές ή ράμματα. Η διαδικασία γίνεται αφαιρώντας κερατινοκύτταρα μέσω εξάχνωσης. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μικρή, με παροδικό οίδημα από 3 έως 7 ημέρες. Η επόμενη συνεδρία πραγματοποιείται μετά από 2 μήνες μέχρι να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κλείστε Ραντεβού