DERMAROLLER

DERMAROLLER
Με τη πάροδο του χρόνου, το δέρμα παύει να συνθέτει το ίδιο ικανοποιητικά κολλαγόνο και χάνει την ελαστικότητά του. Το dermaroller βοηθάει στην ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, δημιουργώντας μια διάχυτη υπεραιμία μετά από κάθε εφαρμογή. Xρησιμοποιείται μόνο από γιατρούς και σε συνθήκες ιατρείου. Έχει ενδείξεις για φωτογήρανση, ρυτίδες, χαλάρωση, ουλές ακμής, δυσχρωμίες, ραγάδες και διευρυμένους πόρους, χωρίς καμία ανεπιθύμητη ενέργεια. Γίνεται σε κάθε ηλικία και σε όλους τους τύπους δέρματος.
  
Έχει κατασκευαστεί με σκοπό την αύξηση της διαδερμικής απορρόφησης ουσιών (καλλυντικών, θρεπτικών, φαρμακευτικών) από την ανθρώπινη επιδερμίδα, με τρόπο εντελώς ανώδυνο κι απόλυτα ασφαλή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος,  ακόμα και γύρω από τα μάτια ή και πάνω στα βλέφαρα. Περνώντας πάνω από την επιδερμίδα δημιουργεί προσωρινούς μικροπόρους στην κεράτινη στιβάδα, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε ουσία να μπορεί ελεύθερα ν’ απορροφηθεί από την επιδερμίδα.
   
Η χρήση του είναι εντελώς ανώδυνη, καθότι οι μικροσκοπικές ακίδες του (μήκους μόλις 1/10 του χιλιοστού) τρυπάνε μόνο την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, όπου δεν υπάρχουν νεύρα ή αγγεία. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι η επιδερμίδα απορροφά τόσο αποτελεσματικά την ενεργή ουσία, ώστε για την υπόλοιπη ημέρα δρα ως «δεξαμενή» συνεχούς παροχής για τα κατώτερα στρώματα του δέρματος, παρέχοντας αργά και σταθερά την ουσία αυτή ως δερματική τροφή.
   
Οι μικροπόροι παραμένουν ανοιχτοί για μερικά λεπτά μετά την εφαρμογή, αφού τα κερατινοκύτταρα είναι πολύ ελαστικά κι εξαιρετικά ανθεκτικά. Είναι ένα μέσο που αυξάνει την απορρόφηση από το δέρμα οποιασδήποτε ουσίας. Η αποτελεσματικότητά του δεν εξαρτάται τόσο από τη διάρκεια που το χρησιμοποιεί κανείς, αλλά από το πόσο σωστά το χρησιμοποιεί. Η σωστή χρήση του εξαρτάται από:
  1. Τον αριθμό των κυλίσεων πάνω από μια ορισμένη επιφάνεια δέρματος
  2. Τη δημιουργία νέων μικροπόρων σε κάθε κύλιση, έτσι ώστε να μην εφάπτονται οι καινούργιοι πόροι της κάθε κύλισης με αυτούς της προηγούμενης
 
Για παράδειγμα, μια εφαρμογή στο μέτωπο για 2 λεπτά είναι αρκετή, στο πρόσωπο περίπου 4 λεπτά, όπως και στο λαιμό. Η πίεση που ασκείται είναι ελάχιστη και πάντα κάθετη προς την επιδερμίδα. Λόγω του πολύ μικρού μήκους των βελονών, ακόμη και μεγάλη πίεση ν΄ ασκηθεί, οι μικροακίδες δεν μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα.
 
Με το ελεύθερο χέρι ακινητοποιούμε την περιοχή που θέλουμε να περάσουμε το dermaroller. Με συνεχή κίνηση έπειτα, κυλάμε το roller σε όλη την επιφάνεια. Το ανασηκώνουμε ελαφρώς, επαναλαμβάνουμε την κίνηση κι αλλάζουμε λίγο τη γωνία κύλισης, συνεχίζοντας τη διαδικασία. Με το τρόπο αυτό θα υπάρχει ο μέγιστος αριθμός μικροπόρων και δε θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψή τους.
    
 Το dermaroller πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο καθαρό και άσηπτο. Μετά τη χρήση, πρέπει ν’ ακολουθηθούν τα παρακάτω:
  1. Πριν και μετά από κάθε χρήση ξεπλένουμε το κύλινδρο με νερό 
  2. Ψεκάζουμε την επιφάνεια του με αντισηπτικό και το τοποθετούμε στη θήκη του
  3. Καλό είναι να καθαρίζουμε με μια καινούρια οδοντόβουρτσα το κύλινδρο του roller μετά από κάθε εφαρμογή
    
Οι ακίδες του dermaroller είναι κατασκευασμένες από ειδικά επεξεργασμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Επειδή όμως η κεράτινη στιβάδα είναι πολύ σκληρή κι ανθεκτική, οι ακίδες χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από 40 χρήσεις. Όταν πλέον δεν αισθανόμαστε το ευχάριστο «γαργαλητό» στο δέρμα κατά τη χρήση του, τότε πρέπει να το αντικαταστήσουμε. Μετά από αρκετές χρήσεις του roller, οι βελόνες αμβλύνονται, δεν τρυπάνε ικανοποιητικά τη κεράτινη στιβάδα, με αποτέλεσμα να συμπιέζουν το δέρμα και να μη δημιουργούν τους απαραίτητους μικροπόρους. 
   
Η θεραπεία συνιστάται να γίνεται κάθε 7-10 ημέρες. Τα αποτελέσματα φαίνονται από τη πρώτη κιόλας συνεδρία. Είναι καλό να ολοκληρωθούν 12 θεραπείες. Ο συνδυασμός δερμοαπόξεσης με διαμάντια ή μικροκρυστάλλους και dermaroller είναι μια καταπληκτική εφαρμογή, που μετατρέπει ένα θαμπό, κουρασμένο, γηρασμένο κι αφυδατωμένο δέρμα σε ένα λείο, λαμπερό, νεανικό και βελούδινο δέρμα.